Waarmee kunnen we je helpen?
In dit artikel
< Alle Onderwerpen

Tanden poetsen van je kat?

Het poetsen van de tanden van je kat is een belangrijk onderdeel van de algehele gezondheidszorg voor je huisdier. Net als bij mensen kunnen tandproblemen bij katten leiden tot pijn, infecties en andere gezondheidscomplicaties. Hier zijn enkele redenen waarom het poetsen van de tanden van je kat belangrijk is:

  1. Preventie van tandplak en tandsteen: Net als bij mensen kunnen katten tandplak ontwikkelen, wat zich kan ontwikkelen tot tandsteen als het niet wordt verwijderd. Tandsteen kan leiden tot tandvleesaandoeningen en tandverlies.
  2. Voorkomen van tandvleesaandoeningen: Slechte mondgezondheid kan leiden tot gingivitis (tandvleesontsteking) en zelfs tot ernstigere aandoeningen zoals parodontitis. Deze aandoeningen kunnen pijnlijk zijn en kunnen de algehele gezondheid van je kat negatief beïnvloeden.
  3. Voorkomen van mondgeur: Tandproblemen kunnen leiden tot een onaangename mondgeur bij katten. Regelmatig poetsen kan helpen om deze geur te verminderen.

Het poetsen van de tanden van een kat is niet altijd heel gemakkelijk. Veel katten laten het niet toe kunnen proberen te bijten of te krabben tijdens het poetsen. Lees hier alles over het poetsen van de tanden van je kat.