Kattentunnel buiten

kattentunnel buiten

Bij het aanschaffen of zelf maken van een kattentunnel voor buiten is het goed om na te denken over materiaal en veiligheid.

Een kattentunnel voor buiten is een speciaal ontworpen tunnelvormige structuur die je in je tuin of buitenruimte kunt plaatsen, zodat je kat veilig en gecontroleerd van de buitenlucht kan genieten. Dit type tunnel biedt je kat de mogelijkheid om buiten te spelen, te verkennen en frisse lucht op te snuiven terwijl hij of zij toch beschermd blijft tegen potentiële gevaren zoals verkeer, wilde dieren en andere risico’s.

Bij het kiezen van een kattentunnel voor buiten is het ook een goed idee om reviews van andere kattenbezitters te lezen en te kijken naar producten die specifiek zijn ontworpen voor buitengebruik. Door de juiste materialen te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je kat veilig en comfortabel kan genieten van de buitenomgeving en de kattentunnel langere tijd meegaat.

Kattentunnel buiten zelf maken

Het maken van een kattentunnel voor buiten is een geweldig doe-het-zelf-project om je kat(en) extra plezier en avontuur te bieden. Hier is een basisgids om zelf een kattentunnel voor buiten te maken:

Zorg ervoor dat de kattentunnel veilig is voor je kat en dat hij niet kan ontsnappen of gewond kan raken. Bied ook schaduw en water aan als je de tunnel op een zonnige plek plaatst, zodat je kat comfortabel kan spelen.

Benodigde materialen:

 1. Kippengaas (ook wel kippengaas of volièregaas genoemd)
 2. Kniptang
 3. Werkhandschoenen (om je handen te beschermen tegen scherpe randen)
 4. Tie-wraps of binddraad
 5. Eventueel plastic kabelbinders (optioneel, maar handig)
 6. Houten latjes of stokken (optioneel, voor het vormgeven en ondersteunen van de tunnel)
 7. Meetlint en potlood
 8. Zaag (indien nodig om de houten latjes of stokken op maat te zagen)

Stappen:

 1. Bepaal de lengte van de tunnel: Meet en bepaal hoe lang je de kattentunnel wilt hebben. Dit zal bepalen hoeveel kippengaas je nodig hebt.
 2. Knip het kippengaas: Gebruik de kniptang om het kippengaas op de gewenste lengte af te knippen. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent om scherpe randen te voorkomen.
 3. Vorm de tunnel: Rol het geknipte stuk kippengaas op tot een tunnelvorm. Als je de tunnel wilt ondersteunen, kun je houten latjes of stokken aan de binnenkant plaatsen en ze aan het gaas bevestigen met tie-wraps of binddraad. Dit geeft de tunnel stevigheid en vorm.
 4. Bevestig het kippengaas: Gebruik tie-wraps of binddraad om de uiteinden van het kippengaas aan elkaar te bevestigen en de tunnelvorm te behouden. Zorg ervoor dat het stevig vastzit en dat er geen scherpe randen zijn waaraan je kat zich kan bezeren.
 5. Voeg ingangen toe: Je kunt meerdere ingangen in de tunnel maken door stukken kippengaas uit te snijden en deze aan de zijkanten te bevestigen. Zorg ervoor dat de randen van de ingangen zijn afgewerkt om letsel te voorkomen.
 6. Optionele decoratie: Je kunt de tunnel decoreren met stoffen, speeltjes of andere items om het aantrekkelijker te maken voor je kat.
 7. Test de tunnel: Laat je kat wennen aan de nieuwe tunnel. Het kan even duren voordat ze eraan gewend zijn, dus wees geduldig.
 8. Toezicht: Houd altijd toezicht op je kat terwijl ze in de tunnel spelen, vooral als dit de eerste keer is dat ze er gebruik van maken.

Voorbeelden kattentunnels buiten

Kattentunnel buiten kant en klaar

Je kunt ook kattentunnels kopen speciaal voor buiten. Deze tunnels hebben vaak ook tentjes waar katten zich in kunnen verstoppen. Fijn op zonnige dagen om samen met je kat buiten te zijn in de tuin. Deze kattentunnels zijn opvouwbaar waardoor je ze makkelijk weer kunt opbergen. Hieronder enkele voorbeelden van kant en klare kattentunnel voor buiten:

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *